Нравится  

     За останній тиждень зріджений газ пропан-бутан для заправки автомобілів подорожчав на 1,2 грн. Минулого понеділка середня ціна газу на столичних АЗС коливалася від 5,1 до 5,4 грн. Сьогодні середня вартість літра газу становить 6,6 грн.

     На заправці "Газовик", що на столичній вул. Глибочицька, зріджений газ продають по 6,30 грн. На заправках мережі "ОККО" літр газу коштує 6,5 грн.

"Газ подорожчав через зовнішні фактори, - говорить Gazeta.ua Олександр Сіренко, аналітик ринку нафтопродуктів консалтингової компанії "Юпеко". - Вартість газу виросла в Західній Європі. Тому Росія переважну більшість свого газу відправила туди. Через це в Україну потрапило у половину менше пального, а своїх запасів нам недостатньо".

     У консалтинговій агенції "А-95" головною причиною підвищення цін на зріджений газ вважають новий порядок проходження митниці, що вступив у силу минулого тижня.

     "Тепер пальне беруть на пробу, змінено процедуру проходження та основну документацію. Думаю, через два тижні цей процес налагодять і середня ціна літра газу по Україні буде 6 гривень, у Києві можлива мінімальна ціна 5,30, - говорить Сергій Куюн, директор консалтингової компанії "А-95". - У Києві газ завжди був і буде дешевшим, бо у столиці більша конкуренція між мережами, що реалізують пальне".



Добавить в закладки
Автор: admn, Опубликовано: 13-07-2011, 22:51, Просмотров: 1484
Другие новости по теме: